Youth Alpha

Hierbij een bericht over de start van de Youth Alpha Nijmegen. En je krijgt dit bericht omdat we denken en hopen dat je dit een tof initiatief vindt en wellicht de uitnodiging aan jongeren om je heen kan delen. Eindelijk weer iets leuks voor jongeren om naar uit te kijken!

Dit bericht is geplaatst op 21-05-2021

Aanleiding

Een paar maanden geleden hoorde ik dat er een aantal jongeren waren in Nijmegen Noord die graag meer verdieping wilden als het gaat over het ontdekken van het christelijk geloof. Via MOVE en Heart of Teens (tienerclub van MOVE@Noord) waren ze betrokken geraakt en wilde meer weten. Sommige hebben van huis uit iets meegekregen, andere jongeren weer helemaal niet. Hoe tof dat zij dit verder willen ontdekken. Ergens bleef het hangen in mijn gedachten en toen ik erover ging bidden had ik het idee dat God tegen me zei "maak de garage maar klaar". Bij Mariska klikte dit ook meteen en zo werden we samen enthousiast over het houden van een Youth Alpha. Ik heb veel ervaring met Alpha, met name onder studenten en volwassenen (jullie zijn ook een beetje volwassen hoor studenten ;)), maar nog niet met jongeren. Dus we zijn benieuwd wat dit nieuwe avontuur gaat brengen.

Uitnodiging voor jongeren

Inmiddels hebben we een prachtig team van maar liefst 7 mensen bij elkaar die direct allemaal ja zeiden en zo zijn we aan de slag gegaan. Een aantal zaken zijn we nu nog aan het regelen maar een Alpha kan alleen doorgaan vinden als je deelnemers hebt. In de bijlage vind je de uitnodiging. Dus mocht je jongeren kennen, wellicht je eigen kinderen, buren, kennissen of uit je kerk of gemeenschap dan stuur de uitnodiging vooral door. Maakt dus niet uit of ze wel of niet bekend zijn met het geloof. We merken ook bij MOVE dat heel veel jongeren vragen stellen, zeker in deze tijd en dan is Alpha de plek om te zijn. We gaan ook niet zozeer een 'cursus geven' maar we willen een plek creëren waar jongeren lekker kunnen zijn, waar gezelligheid en lol is in combinatie met mooie gesprekken en diepgang in een veilige setting. 

Corona-proof

Uiteraard willen we het corona-proof doen ondanks dat de doelgroep zelf minder vatbaar is. In het sociaal domein worden de maatregelen ook steeds soepeler. Jeugdcentra zijn ook weer geopend op veel plekken. En met de volgende punten trachten we alles zo goed mogelijk te reguleren:

 • We houden zo goed mogelijk afstand 
 • We doen zoveel mogelijk buiten
 • Er is een hele ruime schuur waar we gebruik van maken
 • Het meeste is in kleine groepjes
 • Kanttekening: als religieuze activiteit mag het sowieso maar we willen de groep klein houden (max 15 incl. team)

Praktische informatie

 • Start woensdag 26 mei, 18:00u 
 • We beginnen altijd met een maaltijd
 • Duurt tot uiterlijk 21:30u, laatste uurtje is chillen, dus je kan eerder weg eventueel
 • 9 woensdagen tot aan de zomervakantie + 1 kort weekend (vrijdagavond + zaterdag 2/3 juli)
 • Leeftijd: 13-18 jaar > we maken subgroepen van ongeveer dezelfde leeftijd
 • Meedoen is gratis
 • Locatie: Dijkstraat 3 Oosterhout, bij Randy en Mariska thuis

Aanmelden en informatie

Mocht je meer informatie willen of jezelf of iemand willen aanmelden dan kun je het beste even een appje sturen naar mij (Randy).
Telefoonnummer: 06-26774275.
In de bijlage dus de pdf om naar mensen door te sturen. Volg deze link...

Kokers en bidders

Mocht je het leuk vinden om een keer te koken of wil je vanuit huis bidden voor deze mooie gasten, mail of app me dan vooral.
Alle hulp is superfijn!

Hartelijke groet!
Randy & Mariska Karssemakers
Youth Alpha Nijmegen