Huisvesting update

We zijn eind vorig jaar en begin van dit jaar intensief op zoek geweest naar zelfstandige huisvesting, een nieuw gebouw voor Berea Nijmegen. Jullie herinneren nog de conferentie in het lege bedrijfsgebouw aan de Cargadoorweg? Een bijzonder positieve ervaring, maar zakelijk lag het niet zo eenvoudig. Zoals eerder verteld heeft de eigenaar uiteindelijk besloten niet op onze voorstellen in te gaan, maar het gebouw op te splitsen in meerdere units die hij voor een betere prijs hoopt te verhuren. 

Dit bericht is geplaatst op 05-11-2020

Mede door de crisis is het accent voor een groot deel verlegd van de zondagmorgen samenkomsten naar de kern van kerk zijn: jij en ik in onze persoonlijke relatie tot onze Heer. Het fundament van de kerk is niet een gebouw, maar Jezus Christus. Dit voorjaar konden we even helemaal geen samenkomsten organiseren en hebben steeds online contact gezocht. Toen we wel weer beperkt samen konden komen, waren we heel erg blij met het aanbod van Riverland om de theaterzaal van de Dance Academy te mogen huren. En hoewel nu het aantal bezoekers weer op 30 is gemaximeerd, is het bijzonder dat we toch al heel wat samenkomsten hebben gehad op deze speciale plek. 

Het zoeken naar echt een EIGEN gebouw (samenkomstruimte en bijruimten) staat nu even op een lager pitje, maar ligt niet stil! We blijven kijken welke gebouwen er beschikbaar komen als koop of huur. Omdat Riverland Healthcentre per eind 2021 nieuwe ruimten nodig heeft is Hernany druk bezig alternatieven voor zijn huidige Honig locaties te vinden. We mogen hierin over zijn schouder meekijken en dat doen we graag. We hebben met elkaar al van gedachten gewisseld om te kijken of we hierin kunnen samenwerken.  En bijvoorbeeld samen een soort theaterzaal te exploiteren en te financieren. Een hele grote zaalruimte die alleen voor één bijeenkomst in de week wordt gebruikt (het oude kerkmodel) is kostbaar en de vraag is of dat is wat God ons laat zien als Berea. Het verlangen naar een eigen gebouw dat we voor meerdere doelen kunnen inzetten in Gods Koninkrijk is nog steeds sterk aanwezig en wij denken dat het ook nodig is voor Berea.

Al met al is er op dit moment nog niet veel concreets te melden hoewel er zich wel interessante mogelijkheden voordoen. In ieder geval willen we jullie laten weten dat eventuele gelden die specifiek voor dit doel (huisvesting) gedoneerd en bestemd zijn, ook zeker gereserveerd blijven voor dat doel. 

We willen je vragen mee te blijven bidden om hierin Gods gedachten te kennen. Als je indrukken of ideeën wil delen, dan horen ondergetekenden dat graag! 

Ben, Jan-Remt, Martijn